Fotball: Bygdacupen 2017

Da er nok en bygdacup avsluttet!

I løpet av helga har det vært spilt 22 kamper med både sambafotball, gampefotball, kontringsfotball, lekkerbiskenfotball og klabbfotball. Det er det som er bygdacupens sjarm; også i år har fotballspillere i ulike aldere og formnivåer barket i hop i mange artige fotballoppgjør.

Årets cup var ikke noe unntak fra tidligere år - det har vært mye moro, og litt alvor, og til slutt stod det igjen en vinner.

Etter lørdagens gruppespillkamper, greide Aure 2, Våg/Eidestranda, Hybelboerne og Innlandet å vinne hver sin pulje. MEN - søndagen viser seg år etter år å være en skikkelig manndomsprøve, og det var ingen av disse som greide å komme helt til topps.. Hjortåsen tok pokalen og gullmedaljene for 2017. I finalen mot Hybelboerne bølget spillet fram og tilbake, men Hjortåsen greide til slutt å komme seg det lille hestehodet foran Hybelboerne, i en finale som tidvis var preget av høyt tempo og gode keeperprestasjoner.

I B-finalen var det også jevnt og spennende, og der vant Innleid FC til slutt mot Inter Laget.

I tillegg til at vinner, A-finaletaper og B-finalevinner fikk medaljer, får altså Hjortåsen navnet sitt på den store bygdacuppokalen, blant alle de andre vinnerne fra og med 1991.

Selv om det er artighet som har hovedfokus, og det er et lagspill, ble også toppscorere av begge kjønn kåret. I år ble det faktisk slik at det ble en delt tittel både på dame- og herresiden.

Blant damene greide både Rita Merete Ormbostad og Karen Larsdatter Thevik å putte 3 mål bak motstanderens mål, og får hvert sitt trofe.

I herreklassen putta både Andreas Råket og Jonas Leenen 7 mål, og får også hver sin pokal. Vel fortjent til alle 4!

Årets bygdacup var et samarbeid mellom Aure IL, Ertvågsøya IL og 9. klassen ved Aure Barne- og ungdomsskole. Avslutningsvis vil Aure IL takke sine to samarbeidspartnere, alle frivillige, publikummere og spillere for nok et godt bygdacupår. Neste år håper vi på enda flere både publikummere, lag og frivillige - takk for i år!