Fotball: Storsjöcupen 2024


Jenter 12 og Gutter 14 på fotballcup i Östersund

Her kommer et lite cupsammendrag fra lagene våre som deltok på Storsjöcup. Det ble fine cupdager sammen, både sportslig og sosialt.

Jenter 12-trener Nina Skipnes skriver dette om deltagelsen: Storsjöcupen startet med en felles parade som gikk fra Österängsparken til Stortorget. Aure IL var med og det var stor stas! Onsdag spilte jentene åpningskamp mot Utleira, vi vant en tett og jevnspilt kamp 4-2. Senere på dagen spilte vi mot Krokom Dvärsätts IF og vant den tøffe kampen 3-2. Alt i alt en veldig bra åpning på cupen for vår del! Felles pizzakveld på vandrerhjemmet for hele Auregjengen, en trivelig kveld med små og store. Torsdag ventet sistegruppespillkamp mot Frösö IF, vi dro i land nok en 4-2 seier (med fire ulike målscorere!). Aurejentene ble dermed puljevinnere og klare for A-sluttspill. Hurra for flinke jenter, stor jubel i leiren og vi feiret med fellestur til Storsjøbadet. Fredag møtte vi Verdal IL/Vinne IL i 8-delsfinale, en spennende og tøff kamp som ikke gikk vår vei, vi tapte 3-1 og snipp, snapp, snute så var Storsjöeventyret ute.

Først og fremst skikkelig imponert over jentene som har hevdet seg mot flere lag og har hatt en skikkelig bra utvikling i løpet av våren og nå gode prestasjoner i Storsjøcupen. Samholdet og heiingen på hverandre står sterkt hos jentene, heiagjengen på motsatt side hadde knallhard konkurranse fra Aureinnbytterne! Vi har klart å bygget et sterkt jentelag med hele 16 spillere, som vi gleder oss til å følge videre! 

Gutter 14-trener Vegard Ulfsnes leverer følgende cupsammendrag: Guttene åpnet cupdagene mot Remyra onsdag formiddag. En jevnspilt kamp der vi tok ledelsen tidlig i 1.omgang. Remyra utlignet rett etter pause før Aure nesten umiddelbart satte inn 2-1, et resultat som stod seg kampen ut. En god start! Senere på dagen skulle guttene opp mot Charlottenlund 2. Kampen var ganske så jevnspilt, men trønderne var best foran mål og seiret 4-1. Tredje kamp var mot Brønnøysund tidlig torsdag morgen. Aure scoret to nydelige mål, men helgelendingene puttet også to og da ble det uavgjort. Siste gruppespillkamp bød på spennende argentinsk motstand der vi med seier ville være klare for A-sluttspill. Auregutta var spillemessig fullt på høyde med søramerikanerne, men bakover var vi i det gavmilde hjørnet og resultattavla viste 1-3 tap da dommeren blåste av. Dermed tredjeplass i gruppa og B-sluttspill på fredagen. I 16-delsfinalen møtte vi gode naboer fra KIL/Hemne. Her ble det 4-0 seier, og i 8-delsfinalen senere på dagen ble det 7-1 seier mot Tangmoen/Hegra. Etter litt smårusk i gruppekampene begynte spillet å sitte, men så var det disse tidligkampene da... Kvartfinalen ble blåst i gang kl. 08.00 lørdag morgen. Her ble vi hengende etter fra start av, og selv om vi fikk 1-1 målet måtte vi jage utligning stort sett hele kampen. På stillingen 2-3 mot slutten klarte vi ikke å score på sjansene våre og vi fikk i stedet to mål til i mot av Charlottenlund 1 som var vanskelige å stoppe.


Guttene beit godt i fra seg. vi var flertall underårige (8 stk) i troppen. Likevel gir vi motstanderne kamp og spiller fortsatt om spill i A-sluttspill siste gruppespillkamp mot argentinerne, og er lenge bare ett mål bak Charlottenlundlaget som vinner B-sluttspillet.

Aure IL vil takke alle spillere, trenere, lagledere, heiagjeng (den var STOR og god!) og familie for flotte cupdager i grannelandet! Dette gjør vi igjen, gjør vi ikke? Vi retter en ekstra takk til cupkomitéen (Marit, Marte og Nina) for å ha lagt alt så godt til rette. Heja Aure!

Del på: