Oversikt over treningstilbud

Spinn 45

Her jobber vi variert gjennom timen med sittende og stående motbakke, sprinter m.m.  Aktiv pause etter hver «jobbesang». Timen varer i 45 minutter, og starter med oppvarming, deretter ca. 30 minutters arbeidsdel før nedtrapping og uttøying til slutt.  Spinn 45 er den letteste spinningtimen, som kan være grei å starte med dersom du ikke trener til vanlig. 


Pulsstep

Pulsstep er en effektiv og morsom kondisjonstime hvor vi går opp og ned på stepkasser som kan reguleres i høyden.  Vi får trent både kondisjon, styrke og bevegelighet.Timen varer i 45 minutter, og er fordelt på 4 x 4 minutter pulsintervaller og 4 x 3 minutter styrketrening.  

Vi starter med 2 oppvarmingssanger, først på gulvet og etter hvert enkle øvelser på stepkassen. Deretter går vi over på 1. pulstopp med 3 kombinasjoner som vi gjentar gjennom hele sangen. Mellom hver pulstopp har vi styrkeøvelser med manualer og egen kroppsvekt.  Dette gjentar vi til sammen 4 ganger, etterfulgt av nedtrapping og uttøying.  Timen passer for alle og vi får trent hele kroppen med forskjellige øvelser. En bestemmer selv hvor hard timen blir med store bevegelser, hopp og justering av høyden på stepkassen.


 Yin Yang, yoga

En rolig yogatime som passer for alle. Vi kombinerer dype strekk, myk bevegelse og klassiske stillinger, som vedlikeholder og styrker kropp og bindevev. 


Tabata


Tabata er en form for intervaller som kan kjøres med ulike styrkeøvelser. Du jobber i 20 sekunder, og har pause i 10 sekunder. Dette gjennomføres 8 ganger før du skifter øvelse. Dvs 4 minutter per øvelse. Deretter kommer en pause på 1 minutt, før vi går i gang med neste øvelse.

Kort sagt er Tabata en høyintensitets intervall-styrketrening, som øker både aerob og anaerob kapasitet


Pulsspinn

En pulsspinn er ei 45-minutters treningsøkt som foregår på en spinningsykkel. Spinningsyklene ligner mye på en vanlig ergometersykkel, men de er mye bedre å sykle på! Spinning passer for de fleste, og ligner mye på vanlig sykling, sett bort fra at ingen blir frasykla ;-)

Man stiller selv inn motstanden, og bestemmer derfor hvor hardt man ønsker å trene.  Vil man bli pusha til det ytterste, er det bare å følge strømmen, men hvis man er i startfasen, holder man litt igjen. En pulsspinntime er bygd opp som en svært effektiv treningstime. Først varmer vi litt opp, før vi setter i gang med hoveddelen. Den består av 4 «drag», der man tar i skikkelig i ca. 4 minutter, og har 3 minutters «aktiv pause» mellom draga. Der setter man seg ned, og roer litt på tempoet, men uten å slakke helt ned. Etter at alle draga er ferdige, sykler vi oss ned, og tøyer ut til slutt. Ønsker man ei skikkelig effektiv kondisjonsøkt, får man god valuta for pengene på en pulsspinntime. Sumba

Sumba er en type fysisk aktivitet ( kondisjon ) basert på rytmer og latinoamericans musikk. Sumba-koreografier inkluderer rytmer som samba, salsa, reggaeton, cumbia, merengue og mambo. Sumba er en svært løssluppen trenings- og danseform. Det er ingen kjempevanskelige bevegelser, og den grunnleggende ideen er at man skal ha det morsomt og le mye mens man gir alt. I motsetning til mange andre fitness-dansepartier er ikke Sumba bygd opp som en lang koreografi, men derimot i små biter, slik at du ikke behøver å huske så mye av gangen. Derfor kan alle være med.

 


Spinn intervall 45 min

I denne sykkeltimen nyttar vi intervallprinsippet, og vekslar mellom høg intensitet og aktiv pause. Korte intervall mogleggjer høg intensitet for alle, og dette gir mykje treningseffekt på kort tid! Intervallane varierer mellom 2-5 minutt. Fengande, energisk musikk og motiverande instruktør hjelper deg gjennom denne effektive økta.