Fotball: Aure IL Fotball med lagspresentasjon av G14


I ukene som kommer vil vi se på lagene i Aure IL Fotball med lagspresentasjoner. Det første laget vi vil presentere er Gutter 14.

Mandag 4. oktober spilte laget sin siste seriekamp denne sesongen. Aure IL G14 har vært i en serie med elleve andre lag. Lagene har vært godt spredt geografisk; fra Aure i nord til bl.a. Midsund, Vestnes og Måndalen i sør. Lange avstander har gjort at mange av kampene har blitt flyttet til helg, også med en overnattingshelg for hele laget i Måndalen. Slike overnattingshelger spesielt og bortekamper generelt spleiser laget godt sammen med bilturer og felleskap.


Stort engasjement og mye humor preger laget. Dette fikk vi oppleve siste helga i september da laget var på overnattingstur i Måndalen for å spille to bortekamper. Lørdag mot Vestnes Varfjell og søndag mot Måndalen. På spørsmål om hva som er artig med å spille fotball mener spillerne at lagspill og lagarbeid, det å være sammen med vennene sine og fellesskap er det beste. Noen mener kamper er artigst, mens andre trives aller best på trening. Det er også artig å spille mot oldboys som de også gjør på noen treninger, der får de brynt seg mot erfarne spillere.


De har mange positive ord om trenerne sine Elisabeth Finset og Michael Leenen, samt lagleder Jan Ove Krutvik; «de er dedikerte, hyggelige og nydelige folk, som presser oss og får fram det beste i oss!» Det er også bra å ha en egen osteopat i trenerteamet- eventuelle skader kan behandles fortløpende på sidelinja.


Beste seier i år var seieren mot Frei; 4-3. «Vi skåret vinnermålet helt på slutten, og jubelen sto i taket!» Laget har gjennom sesongen fått et stadig bedre samspill og også resultater, og endte til slutt på en 5. plass av tolv lag. Fire kamper endte med tap denne sesongen. De mener den beste medisin mot dette må være pizza og bilturer tilbake med god stemning på ferja. Da blir tapene heldigvis fort glemt.


Hva er det som får dere i kampmodus da? «Det er når vi ligger under med ett mål og alle gir alt». «G14 er best på å skaffe seg selvtillit, irritere det andre laget, ha det artig og se på damer J»

Og til slutt. Hva kan dere bli bedre på? «Det er nok kommunikasjon, snakke sammen og dermed vinne ballen tilbake» 


Vi ønsker G14 lykke til videre framover med treninger, evt cuper og på ny sesong neste år! «G14 er best – ingen protest» J


Hele laget er med på bildet:

Foran: målvakt Oliver Espset
Rekke 2: Tobias Leenen, Odd Storm Nielsen, Emil Tøndel Sæternes, Odin Ormbostad, Nikita Zelenkov

Bakerst: Lagleder Jan Ove Krutvik, trener Elisabeth Finset, Ian Alejandro Panemo, Magnus Espetvedt Knutsen, Johannes Bertin Finset, Jovna Olai Krutvik, Jonas Gellein Torset, trener Michael Leenen


Inger J Tøndel – medlem i fotballstyret i Aure IL

Del på: