Fotball: Aure IL Fotball med lagspresentasjon av G8(f2013)


Artig å møte vennegjengen for å spille fotball

G8(f2013) består av ni gutter som møtes på trening en gang i uka. En god kameratgjeng som er glad i fotballaktiviteten.  


Laget er snart ferdig med tre sesonger siden oppstart i 2019. I år startet laget med 5er-fotball. De to første sesongene spilte de 3er-fotball med vant/vegger. Ferdigheter er utviklet,  og at det ikke er vant/vegger på sidelinja mestrer de veldig godt. Treningene er lekpreget, og øvelsene for det meste med ball. Øvelser med å være sjef over ballen med blant annet lekene "krabben", "napp hale" og "cowboy og indianer" gjør at det blir mye kontakt med ballen, og guttene føler mye mestring gjennom fotballøkta. Det spilles for det meste, og treningene avsluttes med skuddtrening. 


Pandemien de to siste sesongen førte til mindre cuper og kamper mot andre lag. Dette ble åpnet i høst, noe som har gjort at laget har deltatt på litt ekstra. Siden August har laget deltatt på Orkanger-cup og Nordmøre-Cup her på Aure. Fotballgruppas samarbeid med KIL/Hemne har gjort at det har vært torsdager ved to anledninger med å spille hjemme/borte. Sesongen nærmer seg slutten. Det gledes til Sodvin-Cup søndag 24. oktober der vi får møter lag fra Kil/Hemne og trondheimslagene Trond og Tiller. 

 

På bildet ser du fra venstre; Ola Torset, Johan Solenes, Amund Barlaup, Leon Leonardsen, Noah Erlandsen, Ola Romundset, John Ole Sletta, Imre Lindaas Ulfsnes og Elias Ness Meek. Bildet er tatt på Nordmøre- Cup tidligere i høst. Etter en prat med samtlige spiller forteller de følgende:


- Fotball spilles fordi det er artig, forteller Imre. Artig å spille på lag og spille kamper. Spille kamper er artigst på trening. Liker godt øvelsen med "krabben". Glad i cupene med å spille kamper mot andre. Favorittlag er PSG og Rosenborg. Favorittspiller er Haaland.

- Leon spiller fotball fordi det er artig og for å treffe kamerater. Artigste med fotball er å skyte på mål. På treningene er det kampene som er mest kjekt. På cup er det artig å møte spillere fra andre lag og få pokal. Favorittlag er Liverpool og favorittspiller er Haaland. 

- Ola T kan fortelle at fotball er artig. Artigst på trening er å spille kamper. Øvelse som er artig er "krabben". Med cuper så er det artig å spille mot nye lag. Favorittlag er Manchester United og favorittspilleren er Messi.

- Fotball spilles fordi det er artig forteller Elias. Artigst med fotball er å spille på lag, score mål og spille kamper. På trening liker jeg best «napp hale», spille kamp å score mål. Det er artig med cup. Det beste med å dra på cup er få spille mot lag jeg ikke spiller mot til vanlig, og at det er flere kamper på samme dag. Mitt favorittlag er Arsenal og favorittspilleren er Ronaldo. 

- Johan liker å spille fotball med kompisene. Artig å drible og score mål. Det beste på trening er å spille lag mot lag. Artig å dra på cup for å møte andre lag. Ingen spesielle favorittlag. Ronaldo er favorittspilleren.

- Amund syns fotball er artig. Artig å spille og være med kompisene. På trening er han glad for kamptreninger mot årsklassen over. Artig å score mål. Liker også øvelsen med "cowboy og indianer". Artig på cup er å spille mot andre lag. Favorittlaget er PSG og favorittspilleren er Haaland. 

- Jeg er med på fotball fordi det er artig og får være med vennene mine forteller Ola R. Det beste med trening er å spille på lag og spille kamper. Krabben er en øvelse som likes veldig godt. På cup så er det artig å spille mot andre lag. Rosenborg er favorittlaget og favorittspilleren er Messi. 

- Noah kan fortelle at det er artig med fotball. Artigste er å vinne kamper. Liker godt krabbeleiken og spille fotball på trening. På cuper er det artig å spille fotball og vinne kampene. Favorittlaget er PSG og favorittspilleren er Mbappe. 

- John Ole avslutter det hele fra guttegjengen. Han synes fotball er veldig artig. Å være på trening er artig.

Det er artig å få treffe vennene med den samme interessen. Fint å være sammen og spille fotball i lag. På trening liker han alt sammen. Artig med dribling og spille med hverandre. Øvelsen med "cowboy og indianer2 er kjempemorsomt. PSG er favorittlaget og favorittspillerne er Messi, Ronaldo og Neymar. 

John Ole avslutter med at han liker å dra på cuper. Det er fint å møte andre lag og så får en vise at 

«Aure er best».


Lagleder er Elin B. Antonsen. Trenerne er Asgeir Leonhardsen og Vegard Ulfsnes. 

Del på: